slice
salomee speelt
speellijst
producties
medewerkers
contact
gezelschap
slice
 
salomee
Wie is Salomee Speelt?

Salomee Speelt is een losvast-collectief opgericht door Noémi Schlosser, een jonge theatermaakster die in 2001 op de Antwerpse theateropleiding bij Dora van der Groen afstudeerde.
Het idee voor dit gezelschap is ontstaan uit de noodzaak om verschillende kunsttakken, materiaal en mensen uit verschillende artistieke milieus bij elkaar te brengen. Daarnaast was er ook de wens om onafhankelijk eigen producties te kunnen maken, naast het free lance spelen.
Het gaat om een soort totaal theaterconcept waarbij voor elke (theater)productie specifieke mensen worden uitgekozen. Dat is de enige manier om een unieke voorstelling te maken aangezien de medewerkers telkens omwille van hun eigenzinnigheid gekozen worden en dat er geloofd wordt dat ‘indien er voor het ene onderdeel iemand anders gevraagd was geweest, het een totaal andere voorstelling zou zijn geworden.’
Vandaar dat er buiten de persoon van Noémi Schlosser telkens andere mensen betrokken worden. Vandaar ook de term losvast-collectief.
We willen onszelf en het publiek verassen met telkens nieuwe invalshoeken, perspectieven, karakters en virtuositeit. We zoeken voor elke voorstelling de best mogelijke acteurs,muzikanten, coaches, ontwerpers, ook al komen ze uit verschillende theatermilieus of hebben ze verschillende artistieke achtergronden. We willen ons niet binden aan een vaste groep mensen.
Ook wil ‘Salomee Speelt’ de kans geven aan jonge ontwerpers om met het medium theater te werken. Als het gezelschap van hun ideeën houdt en inspirerend vindt, kunnen ze, binnen een aangepast project, ze uitgenodigd worden om mee te werken.
‘Salomee Speelt’ tracht zich niet binden aan een specifieke stijl, noch qua teksten, noch qua thema’s. De mogelijkheid om repertoirestukken te spelen naast eigen teksten en allerhande materiaal bij elkaar te brengen is de sterkte van het gezelschap.
En eveneens het kenmerk waarmee we naar buiten willen treden.
nl eng
1